31 Temmuz 2009 Cuma

2009-KPSS A Grubu ve Öğretmenlik Sonuçları Açıklandı

2009-KPSS A Grubu ve öğretmenlik sonuçlarını öğrenmek için buraya tıklayınız.

Gelir İdaresi Başkanlığı Stajyer Gelirler Kontrolörlüğü Giriş Sınavı (05-06 Eylül 2009)

Maliye Bakanlığınca 05-06 Eylül 2009 tarihlerinde yapılacak
olan Stajyer Gelirler Kontrolörlüğü giriş sınavı duyurusu ve giriş sınavı başvuru belgesi için tıklayınız.

Sınav Duyurusu
Giriş Sınavı Başvuru Belgesi

Milli Eğitim Bakanlığı Tarafından Duyurulan İnternet Erişim Projesi

Bakanlığımız ile Ulaştırma Bakanlığı arasında yapılan Bakanlığımız kurumlarının internet bağlantıları görüşmeleri sonucunda, Türk Telekomünikasyon A.Ş. ile 5 Aralık 2003 tarihinde protokol imzalanmıştır. Bu kapsamda 31 Ekim 2004 tarihine kadar 20.000 okul/kurumumuza 2007 yılı sonuna kadarda da yaklaşık 29.000 adet okul/kurumumuza ADSL internet erişimi sağlanmıştır. 2008 yılı sonu itibari ile 33.018 okul/kuruma geniş bant ADSL internet erişimi, 4.870 okul/kuruma uydu internet erişimi olmak üzere toplamda 37.888 okul/kuruma geniş bant internet erişimi sağlanmıştır.

Buna bağlı olarak;

Lise ve dengi okulların öğrencilerinin % 100'ü , İlköğretim okulları öğrencilerinin % 94'ü olmak üzere yaklaşık 12 milyon öğrencinin ve 621.000 bilgisayarın İNTERNET erişimi sağlanmış bulunmaktadır.

Bağlantısı gerçekleştirilemeyen;

Ülkenin coğrafi şartları, okul ve kurumların fazlalığı okulların BT altyapısı kurulumuna müsait olamaması okulların coğrafi bölgelere göre dağılımının homojen olmaması gibi nedenlerden dolayı internet bağlantısı kurulamayan okullarımızın, ADSL İnternet erişimi sağlanması mümkün olan 5.000 okul/kuruma da Türk Telekomünikasyon A.Ş. tarafından ADSL alt yapı çalışmaları devam etmektedir.

Milli Eğitim Bakanı Nimet Çubukçu TÜSİAD Heyetini Makamında Kabul Etti

Milli Eğitim Bakanı
Nimet Çubukçu
TÜSİAD heyetini
makamında kabul etti

30 Temmuz 2009 Perşembe

2009 Kamu Personel Seçme Sınavı (2009-KPSS Lisans) Sonuçları

2009 KPSS sınav sonuçları açıklandı.
Sonuçları öğrenmek için tıklayınız.

Türk Silahlı Kuvvetlerine Muvazzaf Askeri Hâkim alımı yapılacaktır.


Başvurular 08 Haziran - 01 Eylül 2009 (Saat:12.00'a kadar) tarihleri arasında doğrudan www.tekok.edu.tr internet adresi üzerinden yapacaklardır.

2009/3 KPSS Yerleştirme Sonuçlarına Göre İçişleri Bakanlığı Kadrolarına Yerleştirilenlerden İstenilen Belgeler


İçişleri Bakanlığınca Merkez ve Taşra teşkilatında boş bulunan çeşitli ünvanda kadrolara ÖSYM' ce yerleştirme yapılmıştır.2009/3 KPSS yerleştirme sonuçlarına göre İçişleri Bakanlığı kadrolarına yerleştirilenlerden istenilen belgeler için tıklayınız.

Sözleşmeli İnfaz Koruma Memurluğu Sınav Sonuçları Açıklandı

Bazı illerin sözleşmeli infaz koruma memurluğu sınav sonuçları
Bursa Adliyesi Sınav Sonuçları
Erkek Adaylar Bayan Adaylar
Üsküdar Adliyesi Sınav Sonuçları
Erkek Adaylar Bayan adaylar
Kırklareli Adliyesi Sınav Sonuçları
Erkek Adaylar Bayan Adaylar
Alanya Adliyesi Sınav Sonuçaları
Erkek Adaylar
Ankara Adliyesi Sınav Sonuçları
Erkek Adaylar Bayan Adaylar
Bakırköy Adliyesi Sınav Sonuçları
Erkek Adaylar Bayan Adaylar
İzmir Adliyesi sınav Sıonuçları
Bayan Adaylar
Kartal Adliyesi Sınav Sonuçları
Erkek Adaylar

Sonuçlar ilğili illerin adliyelerin Web Sitelerinden alınmıştır. Diğer sonuçlara ilğili illerin adliyelerinin web sitelerinden ulaşabilirsiniz.

2009 Tıpta Yandal Uzmanlık Eğitimi Giriş Sınavı (YDUS) ilkbahar dönemi ek yerleştirme sonuçları açıklanmıştır


BAŞVURU İÇİN GEREKLİ BELGELER

AÇIKTAN ATANANLAR

1.Dilekçe

2. Sınav Sonuç Belgesi ( internet çıktısı)

3. Uzmanlık Belgesi ( onaylı sureti)

4. Yabancı dil sınav sonuç belgesi (aslı veya onaylı sureti.)

5. Tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarından ya da üniversite eğitim hastanelerinden alınacak “.............................................alanında yan dal uzmanlık eğitimi yapabilir “ibaresi taşıyan Sağlık Kurulu Raporu (aslı)

6.Nüfus Cüzdan Sureti (Muhtarlık / Nüfus Müdürlüğü / Noter tasdikli )

7. İkametgah ilmühaberi ( aslı)
8. Askerlik Terhis veya Tecil Belgesi ( aslı veya onaylı sureti)
9. Adli Sicil Kaydı (aslı)
10. Mal bildirim formu (Başvuru masalarınca verilecektir.)
11. Fotoğraf 6 adet

(Sözleşmeli olarak çalışanlar Açıktan Atananlar için istenen belgelerle başvurularını yapacaklardır.)

HALEN ÇALIŞANLAR

1.Dilekçe

2.Sınav Sonuç Belgesi ( internet çıktısı)
3.Uzmanlık Belgesi ( onaylı sureti)
4.Yabancı dil sınav sonuç belgesi (aslı veya onaylı sureti.)

5.Tam teşekküllü hastanelerin sağlık kurullarından ya da üniversite eğitim hastanelerinden alınacak “.............................................alanında yan dal uzmanlık eğitimi yapabilir “ibaresi taşıyan Sağlık Kurulu Raporu (aslı)

6.Askerlik Terhis veya Tecil Belgesi ( aslı veya onaylı sureti)

05.07.2009 Tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı PYB Sınavı, Sınav Sonuç Bilgileri


05.07.2009 Tarihli Diyanet İşleri Başkanlığı PYB Sınav Sonuçları açıklanmıştır

6. ve 7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavları Sonuçlarına İlişkin Açıklama

Ortaöğretim Kurumlarına Geçiş Sistemi çerçevesinde, 13 Haziran 2009 tarihinde yapılan 2009 yılı 6. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı sonuçları 30 Temmuz 2009 Perşembe günü (bugün) saat 17.00'de, 7 Haziran 2009 tarihinde yapılan 2009 yılı 7. Sınıflar Seviye Belirleme Sınavı sonuçları 31 Temmuz 2009 Cuma günü saat 17.00'de http://www.meb.gov.tr, ve http://e-Okul.meb.gov.tr adreslerinden açıklanacaktır.



Muhasebe Yetkilisi Sınav Duyurusu

Muhasebe Uzmanlığı Özel Sınavında Başarılı Olan Adaylara yönelik olarak 29/06/2009-24/07/2009 TARİHLERİ ARASINDA YAPILAN TEMEL MESLEKİ EĞİTİMİ sonrasında 24/07/2009 TARİHİNDE YAPILAN YAZILI SINAV sonuçlarının listesi.

29 Temmuz 2009 Çarşamba

Memur alım koşulları değişti

Memur alımıyla ilgili bir takım değişiklik yapıldı. İşte yeni düzenleme...

Kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak, Kamu Personeli Seçme Sınavı'nın (KPSS) yapılacağı tarihler, Devlet Personel Başkanlığı ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenecek.
Devlet Personel Başkanlığının (DPB) devlet memurluğuna alınmayla ilgili Kamu Personeli Genel Tebliği, Resmi Gazete'nin bugünkü sayısında yayımlandı.
Tebliğde, kamu kurum ve kuruluşlarında, 657 sayılı Devlet Memurları Kanununa tabi memur statüsünde çalışmak isteyen vatandaşlarla ilgili koşullara yer verildi.
Buna göre, kamu kurum ve kuruluşlarının personel ihtiyacı göz önünde bulundurularak KPSS'nin yapılacağı tarihler, DPB ve ÖSYM tarafından birlikte belirlenecek.

-ÖZÜRLÜLERİN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI-
Özürlülerin devlet memurluğuna alınabilmeleri için kamu kurum ve kuruluşlarınca, özürlü açığı bulunduğu sürece, her yılın Nisan-Mayıs, Temmuz-Ağustos, Ekim-Kasım dönemlerinden bir veya bir kaçında sınav yapılmak suretiyle, özürlülere tahsis edilen boş kadrolar, ilgili mevzuata göre doldurulacak.
Özürlüler için dönemler itibarıyla yapılacak sınavlar, Devlet Personel Başkanlığınca duyurulacak.

-KORUNMAYA MUHTAÇ ÇOCUKLARIN DEVLET MEMURLUĞUNA ALINMALARI-

Kamu kurum ve kuruluşları, reşit olana kadar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü tarafından bakılan ve korunan çocuklar için, her yılbaşında, hangi statüde olursa olsun, serbest kadro mevcutlarının binde biri nispetindeki kısmını ayırarak bu çocuklardan, yapılacak giriş sınavlarında başarılı olanlar arasından atama yapacak.
Bu maddeden yararlanmak isteyenler, 18 yaşını tamamladıkları tarihten itibaren, kamu kurum ve kuruluşlarına, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu Genel Müdürlüğü vasıtasıyla başvuracak.
Kamu kurum ve kuruluşları her yıl, hangi statüde olursa olsun serbest kadro sayılarıyla bunun binde biri oranında alacakları korunmaya muhtaç çocuk sayısını, adaylarda aranan nitelikleri, sınav tarihini ve yerini kuruma bildirmek ve bu kadrolara, kurumca bildirilen korunmaya muhtaç çocuklar arasında yapılacak giriş sınavlarında başarılı olanlar arasından atama yapacak.
Reşit olana kadar Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumu tarafından bakılan ve korunanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında istihdam edilmek isteyenler, Sosyal Hizmetler ve Çocuk Esirgeme Kurumuna başvuracak.
Genel, katma ve özel bütçeli kurum ve kuruluşlarla mahalli idareler ve sermayesinin yarısından fazlası kamuya ait olan her nevi teşebbüs veya bağlı ortaklıklar, Devlet Memurları Kanununa tabi memur kadroları ile sözleşmeli personel ve sürekli işçi kadrolarının yüzde 1'ini, şehit olan veya çalışamayacak derecede malul olan kamu görevlileri, er-erbaş, geçici köy korucuları ve gönüllü köy korucularının varsa eşlerinin, yoksa çocuklarından birisinin, çocukları da yoksa kardeşlerinden birisinin veya malul olup da çalışabilir durumda olanların, istihdamı için ayıracak.
İçişleri Bakanlığı, söz konusu kapsama giren kişileri tespit etmek, bunlardan bir işe girmek için istekli olanların nitelikleri ile iş gereklerini gözönüne almak suretiyle, işe alınmaları veya atamalarının yapılması için durumlarına uygun kadrosu mevcut olan kamu kurum ve kuruluşlarına bildirecek. Bu kişilerin işe alınmaları veya atanmaları sırasında açıktan atama izni alınması gerekmeyecek.
Şehit yakınları ile çalışabilir durumda olan malullerin istihdamında takip edilecek usul ve esaslar; Maliye, Milli Savunma, Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlıkları ile Devlet Personel Başkanlığı ve Türkiye İş Kurumunun görüşleri alınmak suretiyle, İçişleri Bakanlığınca üç ay içerisinde çıkarılacak bir yönetmelikle belirlenecek.
Başvurularda, şehidin eşi, eşinin olmaması veya talepte bulunmaması halinde, çocuklarından biri; çocukları da yoksa veya yaşları itibariyle çalışamayacak durumda iseler kanuni vasilerinin onlar adına iş hakkından feragat etmesi üzerine şehit kardeşlerinden biri, çalışabilir durumdaki malulün kendisi; çalışamayacak durumdaki Malulün eş, çocuk veya kardeşlerinden birinin talebi esas alınacak.
Herhangi bir kamu kurum veya kuruluşunda memur, sözleşmeli personel veya sürekli işçi kadrolarında çalışan hak sahiplerinin iş talepleri kabul edilmeyecek.
Belirtilen şartları taşıyanlardan, kamu kurum ve kuruluşlarında memur olarak istihdam edilmek isteyenler, ikamet ettikleri veya şehitlik ya da Malullük olayının meydana geldiği yerin Valilik veya Kaymakamlığına başvuracak.

-MEMURLUKTAN ÇEKİLENLERİN YENİDEN MEMURLUĞA ALINMALARI-
Daha önce memur olarak çalışmış olup da iki defadan fazla olmamak üzere kendi istekleriyle memuriyetten çekilenlerden yeniden memurluğa dönmek isteyenler, bekleme sürelerini doldurmuş olmaları halinde, atanmak istedikleri kamu kurum ve kuruluşlarına başvuracak

Açıköğretimde Muafiyet Şartında Değişiklik

17 Şubat 2009 tarihli Resmi Gazetede yayımlanan düzenlemeler ile Anadolu Üniversitesi Açıköğretim sisteminde bazı değişiklikler yapılmıştır. Yapılan en önemli değişiklik muafiyete ile ilğilidir. Buna göre daha önce Atatürk İlkeleri ve İnkılap Tarihi, Türk Dili, Yabancı Dil ve Temel Bilgi Teknolojisi alanlar bu dersleri transfer edebileceklerdir. Ayrıca kayıt yeniletilmeyen öğretim yılları dört ve yedi yıllık öğretim süresinin hesabına katılmayacaktır.

2009/4 KPSS yerleştirme sonuçları açıklandı


Sonuçlar için aşağıdaki linki tıklayın

 

Zirve100 Toplist
* Zirve100 Site istatistikleri
Zirve100 Toplist